lørdag 14. juni 2008

Ny fartsrekord


På returen fra Askerøya til Risør hadde vinden dreid til sørvest. Det var meldt frisk bris men i praksis var vi nok nærmere liten kuling. Planen var å seile vestover mot Tvedestrand, men vi fant raskt ut at vinden ble litt for heftig og bølgene ubehagelig krappe for en så liten båt. Derfor dreide vi tilbake mot Risør. Fikk en vanvittig seilas på lens hvor vi surfet på nær sagt hver eneste bølgetopp. Surfene varte opp mot 20 sekunder og farten lå stort sett over 8,5 knop. I bølgedalene var vi stadig over 11 knop og kartplotteren viste til slutt 12 knop som ny maxhastighet. Dette var et helt sykt adrenalinkick!

fredag 13. juni 2008

Lyngørseilas

Etter overnatting på svai i Pjolter Bay utenfor Risør satte vi kurs mot Lyngør. Hadde en lett bris fra sørøst og fikk en fin koseseilas til Seilmakerfruens Kro hvor vi spiste noen fantastiske blåskjell. Overnattet i en flott lagune med ca 2 m dybde ved Askerøya rett nord for nautholmene.

søndag 1. juni 2008

Fantastisk sommerdag!

Været viste seg fra sin aller beste side denne helgen med blå skyfri himmel, god gammeldags sommervarme og fin badetemeratur i sjøen. Dette er sjeldent så tidlig i sesongen. Fikk endelig luftet gennakeren også - artig å se hvordan den tar seg ut i masta. Skal bli riktig gøy å teste ut dette med et skikkelig baugspryd arrangement - nå ble det veldig provisorisk, men artig å ha prøvd.