mandag 28. april 2008

Baugfeste for baugspryd

Her er første grovskisse for baugfestet - en ring i syrefast stål med gummiforing for å hindre mekanisk slitasje på karbonstangen.

søndag 27. april 2008

Baugspryd

Har fått tak i den nedre halvdelen av en windsurfermast med planer om å lage til et baugspryd. Sprydet er en North Sails 430/21CC Xcellerator 80 karbonmast. Jobber med å få laget en syrefast gummiforet ring for baugmontasje. Det bakre festet har jeg ingen god løsning på enda, men vurderer å bruke en pad-eye for montasje i dekk og en slags krok montert på baugsprydets bakre ende. Ved å montere ytterligere et pad-eye lenger bak håper jeg på å kunne trekke inn sprydet når det ikke er i bruk.

Prosjekt ror

Roret begynner å nærme seg ferdig og rekker nesten til bakken. Bare litt finsparkling igjen så er det klart for primer og bunnstoff. Håper på langt bedre grep nå som det rekker 1m under vannlinjen ihht microclass-regelen.

lørdag 26. april 2008

Fokk på rull

Platimo 406 S rullesystem er ferdig montert. Kuttet festet under selve rullen så mye som mulig for å få lavest mulig plassering. Har anskaffet nytt forstag uten strekkfisk for å gjøre dette mulig.

mandag 21. april 2008

Uttrekkbart baugspryd


Her er et genialt uttrekkbart baugspryd på en seiljolle fra RS Racing. Gennakeren trekkes opp og ned samtidig som baugsprydet trekkes ut/inn. Antakelig vanskelig å konvertere til en A55 fordi det helst bør være tørt under dekk, men likevel artig inspirasjon.

Mer puss












Det begynner å nærme seg sjøsetting nå, men mer arbeid gjenstår. Her er en liten huskeliste:

• ROR: Pusse ferdig, antipest + bunnstoff
• RULLESYSTEM: Tilpasse og montere - popnagle fallavleder
• LØYGANG: Ny skinne m/endestoppere
• DEKKSUTRUSTNING: Finne en løsning for blokker og cleats ifm gennaker
• FINISH: Stoffing, polering og voksing, teakolje, smøre strekkfisker

søndag 20. april 2008

Lexan

Etter mye styr er nye lexan-vinduer på plass. Brukte de gamle som mal men la på et par ekstra millimeter rundt for å ha litt mer å gå på i forhold til skruehullene.
Fant fort ut at det er viktig med godt verktøy når man skal sage i lexan. Billig-stikksager og håndsirkelsag med blad beregnet for tre var bare å glemme. Fikk tak i en Metabo stikksag og forstod raskt at det er forskjell på Lada og Rolls Royce.
Senere måtte jeg gå en ekstra runde med monteringen pga et såkalt vidundermiddel som skulle gjøre det lett å stryke ut silikon. Det endte med at middelet spiste opp silikonet og det som skulle vært tett ble lekk som et dørslag. Etter mye klin og silikonfjerning er denne etappen endelig over.