tirsdag 25. mars 2008

Påskepuss

Påskeuka startet med knallvær og hele onsdag gikk med til rubbing av skroget og pussing under vannlinja. Demonterte også vinduene - disse var utette og plexiglasset var krakelert og generelt slitte av tidens tann. Kommer derfor til å skifte disse med nye i akryl eller solide lexan polycarbonatplater.
Natt til skjærtorsdag falt hele 60-70 cm snø og forvandlet vårstemningen til et komplett vinterkaos og dagen gikk med til snømåking istedenfor båtpuss. Værmeldingene så ikke gode ut på forhånd, så roret var allerede skrudd av og jeg fikk satt igang arbeidet med å forlenge roret med sine 20 manglende centimetre. Litt ekstra grep kommer nok godt med når gennakeren heises.

mandag 17. mars 2008

Bedre enn julaften?

Jula varer visstnok helt til påske og idag ble de nye seilene hentet hos Doyle Lyngør på Vollen. Håndtverket ser veldig bra ut så dette blir noe helt annet enn den gamle utblåste originalduken. Gleder meg også til å teste ut gennakeren som foreløpig brukes uten baugspryd – blir det vanskelig å jibbe pga liten avstand til forstaget får jeg heller finne en løsning på den saken. Dette blir stas! Kan knapt vente med å få båten på vannet men vårpussen må gjøres unna først.

lørdag 1. mars 2008

Powertool

Hadde en tur på "Sjøen for alle" på Lillestrøm og endte selvfølgelig opp med litt mer utstyr. Denne gangen var det en heftig polermaskin som tiltrakk oppmerksomheten, for seilbåter i min kategori var det heller få av. God redskap er halve jobben sies det og forhandleren skrøt av at til og med eggeskall kan poleres blankt med denne maskinen. Selvfølgelig var det en god jugehistorie - men den viste seg faktisk å være sann!